Digitaal faxen versturen in Kwebbl

Digitaal faxen versturen in Kwebbl

Ondanks dat men misschien denkt dat Faxen niet meer van deze tijd is, is faxen nog steeds een veelgebruikte manier om berichten te versturen. Veel bedrijven maken nog dagelijks gebruik van de fax. Faxen is ook mogelijk in Kwebbl. Wanneer je je faxen online ontvangt, bepaal je zelf welke faxen je afdrukt.

Kwebbl biedt een volledige faxoplossing. Zo kan je faxen ontvangen en versturen als PDF bestand zonder dat daar een faxapparaat aan te pas hoeft te komen.

 

Faxbox aanmaken

Om een nieuwe faxbox aan te maken ga je naar het belplan en druk je bovenaan op “fax” en “+ toevoegen”.

 

Faxen kwebbl

Geef de faxbox een naam en vul het mee te sturen nummer in van de fax. Geef ook aan hoelang de berichten bewaard blijven op de centrale. Vul een extra email adres in, dit kan bijvoorbeeld het algemene e-mailadres van de afdeling zijn.

Bij permissies toewijzen kan je één of meerdere werknemers machtigen voor de faxbox zodat zij de box kunnen beheren en/of faxberichten per mail ontvangen. Vink de permissies aan druk op “+” om een gebruiker toe te voegen. Onderaan zie je welke gebruikers zijn toegevoerd en welke permissies zij hebben. Klik op opslaan zodat je faxbox kunt gebruiken in belroutes.

Om ervoor te zorgen dat inkomende faxberichten binnenkomen moet er een belroute voor het faxnummer worden gemaakt. Ga naar het belplan en kies vervolgens “belregels”. Klik op toevoegen om een nieuwe belroute aan te maken.

faxen kwebbl

Geef de belroute een naam en een intern nummer. Bij extern nummer vul je het faxnummer in, op deze manier koppel je inkomende oproepen op het nummer aan de belroute.

Sleep vervolgens vanuit de apps aan de linkerkant “fax” naar de belroute. Druk op opslaan en de belroute is klaar.

Faxen versturen

Kwebbl biedt de mogelijkheid om faxen te versturen zonder dat daar een faxapparaat voor nodig is.

Het verzenden van faxen wordt gedaan vanuit de User panel, de persoonlijke login van een gebruiker. Druk bovenin op Fax en vervolgens op “Send fax”. Kies de faxbox waar de fax vandaan moet komen en het nummer van de fax waar het bericht naar verstuurd moet worden. Upload het bestand dat je wil versturen en druk op “Send”.

In de User panel staat bij “Sent” een log van de verstuurde faxberichten

Faxen ontvangen

Faxberichten kunnen zowel per e-mail als in de User panel van Kwebbl ontvangen worden. Als een faxbox is aangemaakt kunnen medewerkers worden gemachtigd om faxen te ontvangen.

Alle inkomende faxberichten zijn ook terug te zien in de User panel van de gemachtigde gebruikers

 

Word Kwebbl reseller-partner

Wilt u ook Kwebbl verkopen aan uw klanten? Word dan reseller-partner van Kwebbl bij Qupra. Neem contact op met Alex via 088 8000 879 of klik hier. Kwebbl is een uniform cloud communicatieplatform, speciaal ontworpen voor serviceproviders en IT-distributeurs. De krachtige mogelijkheden kunnen naadloos worden geïntegreerd dankzij de volledige reeks API’s. U ontvangt gratis 15 lifetime PBX licenties van ons als kennismaking.