4G als backup internet

4G backup

Een goed werkende internetverbinding is belangrijk voor elk bedrijf. Veel applicaties draaien in de Cloud, waardoor een bedrijf zonder internet lam ligt. Een kabelbreuk door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden komt vaker voor dan u denkt. Zo’n storing kan enkele minuten duren, maar soms ook enkele uren.

Blijf verbonden

In Nederland worden verschillende VDSL-technologieën gebruikt. De snelheid kan variëren afhankelijk van de afstand tot het lokale knooppunt en de gebruikte technologie. 

Er is veel infrastructuur op de grond en als de uitgraving beschadigd is, bestaat het risico dat deze tegelijk geraakt en losgekoppeld wordt. Aangezien 4G een draadloze technologie is en daarom het gebouw anders binnenkomt dan de hoofdverbinding, is dit een echte backup.

Met de gebruikte technologie blijft het externe IP-adres behouden, zelfs als de hoofdverbinding uitvalt. Dit betekent dat de applicaties, externe medewerker en systeem gewoon toegankelijk zijn. Dit werkt ook voor medewerkers die op afstand inloggen op het netwerk met VPN. 4G backup is ideaal voor bedrijven die afhankelijk zijn van pinbetalingen. De pinautomaat blijft ook tijdens de storing functioneren.

Speciaal voor bedrijven die een hoge beschikbaarheid willen garanderen heeft Qupra de 4G backup service ontwikkeld. Naast hoogwaardige glasvezelverbindingen via KPN, Eurofiber, Tele2 en Ziggo als primaire verbinding, biedt Qupra een backup verbinding op basis van 4G-technologie. Bij pech wordt de 4G backup service automatisch geactiveerd en kan er onopgemerkt verder worden gewerkt. En zodra het probleem is opgelost, wordt de hoofdverbinding weer hervat.

Voordelen van 4G backup van Qupra

  • Automatische backup op basis van 4G
  • Vergroot uptime van de infrastructuur
  • Korte implementatietijd
  • Lage maandelijkse tarieven
  • Vaste IP-adressen