Colocatie in Amsterdam

Co locatie "colo" service in het Qupra Data center Amsterdam

Colocatie in ons datacenter in Amsterdam

Met Co locatie van Qupra heeft u toegang tot één van de sympathiekste datacenters van Nederland. Niet te groot en ruimte voor een kopje koffie, even te werken en vriendelijke collega’s die je graag een handje helpen. Met Co locatie kunt u uw eigen apparatuur in ons datacenter plaatsen. Wij bieden flexibele en schaalbare opties om uw servers en apparaten te huisvesten, met beveiliging, een betrouwbare stroomvoorziening en een snelle en betrouwbare internetsnelheid van Qupra. Qupra is al 30 jaar datacenter (voorheen SS7 Telecom) specialist te Amsterdam-West.

Het datacenter van Qupra heeft een totale capaciteit van 90 x 42 of 47u plekken, dus voor uw server of Rack hebben wij altijd plaats. ]

Het datacenter van Qupra is speciaal gebouwd voor IT-bedrijven die op zoek zijn naar een hoge mate van beschikbaarheid en veiligheid bij een acceptabel prijsniveau. Het datacenter is met een eigen ring ontsloten naar 2 datacenters: Digital Realty, Nikhef en Global Switch.

Met onze connectivity partners zoals Asimo Networks, Nextpertise, Frys-IX en ERA-IX kunt u aanvullende afspraken maken over een belichte dienst voor traffic. Ook zijn de lijnen van KPN, Tele2, Relined, Eurofiber, BT, Lumen, Colt en Carrier2.Network aanwezig in het pand. Echter de service van Qupra houdt in dat wij voor u een goede oplossing aandragen voor het ontsluiten van uw internet-en dataverkeer, vandaar dat de meeste colocatie pakketten bandbreedte (laag2 of laag3) is inbegrepen.

Colocatie bij Qupra

De voordelen van Colocatie bij Qupra

  • Datacenter is goed beveiligd en wordt dag en nacht bewaakt.
  • Eigen glasvezelring tussen 3 datacenter en back-up voor redundantie.
  • Sale en lease mogelijkheid; wij kopen uw hardware en leveren het als dienst terug
  • U bent verzekerd van een goede 1:1 migratie en iedere 3 jaar nieuwe hardware
  • Uw servers zijn rechtstreeks verbonden met verschillende belangrijke internet knooppunten en datacentra als Equinix en Telecity
  • U bepaalt de configuratie van uw apparaten en applicaties voor de server.
  • Goede bereikbaarheid zowel fysiek als over glasvezel.
  • Remote hands beschikbaar.

Stroomkosten

Al onze racks zijn 16 of 32 ampere afgezekerd. Onze rackprijzen zijn inclusief stroom en internetgebruik met gebruik “fair use”. Kent jouw stroomverbruik een normaal verbruik met pieken en dalen over de dag, met een maximum van x ampere, of wil je KWh vooraf als “bundel inkopen” het kan allemaal. Blijft u binnen de gestelde Ampère of bundel, is het all-in maar met fair use dat het stroomverbruik een normaal verbruik over de dag kent.

Qupra werkt met Piek en Daltarieven. Het voordeel in de stroomprijs wordt dus aan u doorgegeven; in dat geval betaalt u op basis van een vooraf afgegeven forecast maximaal €0,35 per KwH piek en maximaal 14 cent dal. In de praktijk ligt dat vaak lager bij grotere afname. Uiteraard exclusief huur van de rack-space. Vraag hiervoor een aparte offerte op via  onderstaand formulier

Vraag meer informatie aan

Meld u hier aan voor het laatste nieuws, updates en speciale aanbiedingen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Serverruimte Colocatie Amsterdam huren

Servers in een datacenter worden opgehangen in zogenaamde racks. Als eerste worden er rails aan beide zijden van een server bevestigd zodat de server vervolgens in het rack opgehangen kan worden. Het komt echter ook voor dat servers (mits ze hoog genoeg zijn) zonder railkit in een rack bevestigd kunnen worden.

Co-locatie 1 -5 U's

Rackspace: 1,2 3 of 5U
Vanaf € 59,- per maand
Heeft u een los of een klein aantal servers? Dan is het vaak geen goed idee om een half of een heel rack te huren bij Qupra. Deze losse servers kunnen in een met certificaatsloten afgesloten rack van Qupra geplaatst worden. Uiteraard geniet u op deze manier wel van alle voorzieningen van Qupra. Zo zijn diensten als het beheren van uw servers en automatische back-up mogelijk. In het datacenter van Qupra is een redundante stroom- en noodstroomvoorziening aanwezig. Ook kunt u ervoor kiezen om uw servers te spreiden over meerdere datacenters.
Bestellen

Huur een half Rack

Rackspace: 21U
Vanaf € 210,- per maand
Heeft u meerdere servers? Deze kunnen in een half rack geplaatst worden. Dit rack wordt van alle voorzieningen van Qupra voorzien, inclusief redundante stroom-en noodstroomvoorzieningen plus het benodigde aansluitmateriaal. U heeft bij het huren van een half rack zelfstandige toegang tot de datacenters en certificaatsloten waaronder “remote hands”.
Bestellen

Huur een heel Rack

Rackspace 42 -48u
Vanaf € 299,- per maand
Heeft u meer dan 22 hoogte-eenheden? Dan kunt u bij Qupra een of meer hele racks huren in onze datacenters. U kunt kiezen uit verschillende stroomconfiguraties (krachtstroom en tot 96 Ampère stroom). Het rack wordt van alle voorzieningen van Qupra voorzien; Redundante stroom- en noodstroomvoorzieningen en het benodigde materiaal om het rack aan te sluiten zoals patchkabels, kooimoeren en netsnoeren. Daarnaast is zelfstandige toegang tot de datacenters, “remote hands” en certificaatsloten mogelijk bij huur van een heel rack.
Bestellen

Private cage

Prijs op aanvraag
Wilt u meerdere servers onderbrengen en bent u op zoek naar nóg betere beveiliging voor uw servers? Dan zou u een private cage kunnen overwegen. Private cages zijn speciaal bedoelt voor organisaties waar beveiliging absolute topprioriteit heeft. Met een hek rondom de racks boven én onder de vloer worden uw servers nog beter beschermd. Daarnaast geniet u van al onze standaard maatregelen, waaronder toegangspas met pincode, VEB 4* certificering en camerabewaking (zowel binnen als buiten het datacenter). Een private cage combineert alle voordelen van ons datacenter met top-of-the-line beveiliging van uw apparatuur.
Bestellen

Waarom zou u kiezen voor Qupra Colocatie?

Vertrouwde experts

De professionals van Qupra hebben jarenlange ervaring met het migreren van gegevens voor uiteenlopende bedrijven. U kunt uw infrastructuurmigratie aan ons toevertrouwen: wij begrijpen hoe belangrijk uw gegevens zijn.

24/7 Support

Remote Hands zijn inbegrepen in alle plaatsingsopties, zodat u op elk moment kunt vertrouwen op volledige ondersteuning ter plaatse voor elke zoekopdracht.

Moeiteloze automatisering

Wij hebben een gebruiksvriendelijk klantenportaal en een uitgebreide API waarmee u volledige controle heeft over elk onderdeel van uw infrastructuur.

Bent u geïnteresseerd geraakt om serverruimte te huren in ons datacenter in Amsterdam? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Uw bedrijf starten met Qupra?

Heeft u vragen of onmiddellijke hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Neem contact met ons op via info@qupra.nl of +31 (0)20-7910101 of klik op de knop vul het contactformulier in.

Huur Rackspace colocatie in ons datacenter in Amsterdam

"*" geeft vereiste velden aan

Uw keuze:
Rackspace
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FAQ

Colocatie, ook bekend als het huren van rackspace, is het proces waarbij je jouw eigen servers en apparatuur onderbrengt in een datacenter. Het biedt professionele faciliteiten met betrouwbare stroomvoorziening, koeling en beveiliging. Door rackspace te huren behoud je de controle over je apparatuur, terwijl je profiteert van de geavanceerde infrastructuur en connectiviteit van het datacenter. Het is een kosteneffectieve oplossing voor betrouwbare hosting zonder de complexiteit van het bouwen en onderhouden van je eigen datacenter.

Colocatie biedt voordelen zoals betere netwerkprestaties, hogere beveiligingsniveaus, betrouwbare stroomvoorziening en koeling, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit. Door rackspace te huren behoud je de controle over je apparatuur en profiteer je van de geavanceerde infrastructuur. Het biedt optimale prestaties, beschikbaarheid en flexibiliteit zonder grote kapitaalinvesteringen en complexiteit van een eigen datacenter.

Bij het kiezen van een datacenter voor colocatie zijn factoren zoals locatie, betrouwbaarheid van de infrastructuur, beveiligingsmaatregelen, connectiviteitsopties, schaalbaarheid, reputatie, prijzen en aangeboden diensten belangrijk. Door datacenters te vergelijken, kun je het juiste datacenter vinden dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en rackspaceverhuur biedt tegen een gunstige prijs.

Factoren om te overwegen bij het selecteren van rackspace in Amsterdam zijn onder andere de locatie binnen de stad, beschikbaarheid van netwerkverbindingen, stroomvoorziening, beveiliging, schaalbaarheidsopties en prijzen. Het is ook nuttig om reviews en aanbevelingen te raadplegen. Door de juiste rackspace te kiezen in Amsterdam, kun je profiteren van betrouwbare colocatiediensten met uitstekende infrastructuur en connectiviteit voor optimale prestaties van jouw apparatuur.

Colocatiedatacenters nemen uitgebreide beveiligingsmaatregelen, waaronder fysieke beveiliging, bewakingscamera’s, toegangscontrole, beveiligde serverruimtes, brandbeveiligingssystemen en 24/7 monitoring. Het huren van rackspace in een colocatiedatacenter biedt een veilige omgeving voor jouw apparatuur, waarbij je profiteert van hoogwaardige beveiligingsstandaarden van het datacenter.

Colocatiefaciliteiten hebben redundante stroomvoorzieningssystemen, zoals noodstroomgeneratoren en UPS (Uninterruptible Power Supply), om continue stroomvoorziening te garanderen. Ze beschikken ook over geavanceerde koelingssystemen om een optimale temperatuur en luchtvochtigheid te handhaven en oververhitting van apparatuur te voorkomen. Het huren van rackspace in een colocatiefaciliteit zorgt voor betrouwbare stroomvoorziening en koeling, waardoor de prestaties en levensduur van jouw apparatuur worden geoptimaliseerd.

Ja, de meeste colocatiedatacenters bieden 24/7 toegang tot jouw apparatuur. Met persoonlijke toegangspassen of biometrische toegang heb je op elk moment toegang tot je rackspace. Dit stelt je in staat om je apparatuur te beheren, upgrades uit te voeren en problemen op te lossen, ongeacht het tijdstip. Het huren van rackspace geeft je flexibiliteit en controle over je infrastructuur.

De kosten van colocatie variëren afhankelijk van factoren zoals de benodigde rackspace, stroomvereisten en aanvullende diensten. Over het algemeen is het huren van rackspace in een colocatiedatacenter kosteneffectief in vergelijking met het bouwen en onderhouden van een eigen datacenter. Het stelt bedrijven in staat om te profiteren van hoogwaardige infrastructuur en connectiviteit zonder grote kapitaalinvesteringen. Door de prijzen van verschillende colocatiedatacenters te vergelijken, kun je de meest gunstige prijs voor rackspaceverhuur vinden.

Colocatiedatacenters bieden verschillende netwerkverbindingsopties, waaronder directe toegang tot internetknooppunten, verbindingen met meerdere netwerkproviders en de mogelijkheid om private netwerken op te zetten tussen colocatieklanten. Het huren van rackspace in een colocatiedatacenter biedt uitgebreide connectiviteitsopties voor optimale netwerkprestaties en betrouwbaarheid van jouw apparatuur.

Ja, bij het huren van rackspace in een colocatiefaciliteit kun je jouw eigen servers en apparatuur meenemen. Je behoudt daarmee de controle over je hardware en hebt de vrijheid om specifieke configuraties en upgrades te implementeren op basis van je behoeften. Het huren van rackspace geeft je de flexibiliteit en mogelijkheid om jouw IT-infrastructuur op maat te maken binnen de colocatiefaciliteit.

Per kwh gemiddeld is in Nederland de uitsloot per dus 1 kWh stroom, circa 0,37 kg CO2. Qupra koopt voor haar afname per jaar hectares bos welke per hectare ongeveer 10 ton aan CO2 opslaan. Bij kap van deze bomen wordt deze Co2 dus duurzaam gebruikt in meubels en kozijnen. Op verzoek van de klant kan het eigendom van deze hectare op haar naam worden gezet en daar een certificaat van verstrekt.

In een colocatieruimte zijn over het algemeen geen beperkingen aan het type apparatuur dat je kunt plaatsen. Datacenters hanteren doorgaans flexibele beleidsregels en accepteren een breed scala aan apparatuur, zoals servers, switches, routers en opslagapparaten. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende klanten en ondersteunen diverse apparatuurconfiguraties.

De connectiviteit tussen colocatiedatacenters en externe locaties wordt beheerd via glasvezelverbindingen en netwerkproviders. Bij Qupra DC kun je een onbelichte of belichte dienst voor connectiviteit bestellen. Door efficiënt gebruik te maken van de bestaande verbindingen kan de bandbreedte of dedicated fiber goed voor jou worden ingekocht. Datacenters, waaronder Qupra, werken samen met toonaangevende netwerkbedrijven zoals Ring Relined, Asimo, Carrier2 en Afiber om betrouwbare en snelle verbindingen te bieden. Deze providers leveren hoogwaardige connectiviteitsdiensten, waaronder dark fiber, point-to-point-verbindingen en IP-transit, waarmee colocatiedatacenters naadloos worden verbonden met externe locaties.

Ja, colocatiedatacenters bieden ondersteuning voor remote hands-services. Dit betekent dat ervaren technici in het datacenter taken namens jou kunnen uitvoeren, zoals het herstarten van servers, het vervangen van onderdelen en het uitvoeren van eenvoudige configuratiewijzigingen. Deze diensten worden aangeboden door het datacenter zelf of in samenwerking met partners. Hierdoor kun je vertrouwen op professionele hulp, zelfs als je fysiek niet aanwezig kunt zijn in het datacenter.

De snelheid van implementatie van servers en apparatuur in een colocatieruimte hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van rackspace en eventuele benodigde configuraties. Over het algemeen kunnen colocatiedatacenters snel implementeren, vaak binnen enkele dagen tot weken. De exacte doorlooptijd kan variëren op basis van de specifieke vereisten en de benodigde voorbereidingen. Het is raadzaam om contact op te nemen met het datacenter en je implementatiebehoeften te bespreken voor een nauwkeurige schatting van de benodigde tijd.

Ja, colocatie biedt mogelijkheden voor schaalbaarheid en groei. Datacenters begrijpen de behoefte aan flexibiliteit en kunnen je helpen bij het opschalen van je infrastructuur naarmate je bedrijf groeit. Ze kunnen extra rackspace, stroomcapaciteit en connectiviteit bieden om te voldoen aan de groeiende eisen van je bedrijf. Met colocatie kun je eenvoudig je infrastructuur aanpassen en uitbreiden zonder de zorgen en kosten van het bouwen en onderhouden van een eigen datacenter.

In geval van een storing of uitval in het datacenter hebben colocatiedatacenters robuuste maatregelen getroffen om de impact te minimaliseren. Ze beschikken over redundante stroomvoorziening, noodstroomgeneratoren en geavanceerde koelsystemen om betrouwbaarheid te waarborgen. Daarnaast hebben ze monitoring- en beveiligingssystemen om potentiële problemen vroegtijdig te detecteren. Datacenters hebben ook technisch personeel dat 24/7 beschikbaar is om snel te reageren op incidenten en storingen. Deze maatregelen zorgen voor hoge beschikbaarheid en uptime van je apparatuur.

In een colocatiedatacenter ben je zelf verantwoordelijk voor het regelmatig maken van back-ups van je eigen data. Het datacenter biedt de fysieke infrastructuur en beveiliging, maar het is belangrijk dat je zelf de nodige back-upprocedures implementeert om je gegevens te beschermen. Het colocatiedatacenter kan je echter adviseren over best practices en aanbevelingen doen met betrekking tot back-upoplossingen en -strategieën die geschikt zijn voor jouw behoeften.

Colocatiedatacenters bieden verschillende SLA’s, afhankelijk van het specifieke datacenter en de diensten. Deze SLA’s specificeren de gegarandeerde beschikbaarheid van stroom, netwerkconnectiviteit en fysieke toegang tot het datacenter. Ze omvatten ook responstijden voor ondersteuning en andere aspecten van de dienstverlening. Het is belangrijk om de SLA’s van het betreffende datacenter te bekijken en te evalueren of ze voldoen aan jouw vereisten en verwachtingen.

Gedeelde rackspace houdt in dat je jouw apparatuur deelt met andere klanten in een gedeeld rack. Dit kan kosteneffectiever zijn, maar biedt minder privacy en beperkte fysieke toegang. Een eigen kabinet daarentegen biedt je de exclusieve ruimte van een volledig kabinet, wat meer privacy en controle betekent. Je kunt de ruimte aanpassen aan jouw behoeften en hebt volledige fysieke toegang tot je apparatuur. De keuze tussen gedeelde rackspace en een eigen kabinet hangt af van factoren zoals de benodigde ruimte, privacybehoeften en budget.

Colocatiedatacenters bieden verschillende monitoringtools en -systemen waarmee je de prestaties en het gebruik van je servers en apparatuur kunt monitoren. Bij Qupra krijg je de meeste informatie uit de Managed PDU die optioneel is bij te bestellen. Dit omvat functies zoals bandbreedtemonitoring, stroomverbruik, temperatuur- en vochtigheidsmetingen en netwerkactiviteitenmonitoring. Je kunt deze tools gebruiken om de prestaties te optimaliseren, potentiële problemen te identificeren en proactieve maatregelen te nemen. Het datacenter kan je ook adviseren over beschikbare monitoringsopties en je helpen bij het implementeren van geschikte monitorstrategieën.

Qupra biedt internet- en bandbreedte-opties, inclusief het hosten van IP-adressen, DDoS-bescherming, enzovoort, zoals: Internettoegang, IP-transit, Wave of Darkfiber Metro Amsterdam. 1 gigabit 95e percentiel van transport vanuit vrijwel elk datacenter binnen Amsterdam is beschikbaar vanaf 95 euro per maand.

Klaar om te beginnen?

Praat met ons vandaag