Colocatie in Amsterdam

Qupra Wholesale

Colocatie in ons datacenter in Amsterdam

Met Colocatie van Qupra heeft u toegang tot één van de beste datacenters van Nederland. Met Colocatie kunt u uw eigen apparatuur in ons datacenter plaatsen. Wij bieden flexibele en schaalbare opties om uw apparaten te huisvesten, met beveiliging, een betrouwbare stroomvoorziening en een snelle en betrouwbare internetsnelheid van Qupra. Qupra is al 30 jaar datacenter (voorheen SS7 Telecom) specialist te Amsterdam.

Het datacenter van Qupra heeft een totale capaciteit van 90 x 42 1U plekken, dus voor uw server of Rack hebben wij altijd plaats.

Het datacenter van Qupra is speciaal gebouwd voor IT-bedrijven die op zoek zijn naar een hoge mate van beschikbaarheid en veiligheid. Het datacenter is met een eigen ring ontsloten naar 2 datacenters: Digital Realty en Global Switch. Meer informatie over de stroomvoorziening van ons datacenter leest u in dit artikel.

De voordelen van Colocatie bij Qupra

  • Datacenter is goed beveiligd en wordt dag en nacht bewaakt.

  • Eigen glasvezelring tussen 3 datacenter en back-up voor redundantie.

  • Sale en lease mogelijkheid; wij kopen uw hardware en leveren het als dienst terug

  • U bent verzekerd van een goede 1:1 migratie en iedere 3 jaar nieuwe hardware

  • Uw servers zijn rechtstreeks verbonden met verschillende belangrijke internet knooppunten en datacentra als Equinix en Telecity

  • U bepaalt de configuratie van uw apparaten en applicaties voor de server.

  • Goede bereikbaarheid zowel fysiek als over glasvezel.

  • Remote hands beschikbaar.

Stroomkosten

Al onze racks zijn 16 of 32 ampere afgezekerd. Onze rackprijzen zijn inclusief stroom en internetgebruik met  gebruik “fair use”.  Kent jouw stroomverbruik een normaal verbruik met pieken en dalen over de dag, met een maximum van x ampere, of wil je KWh vooraf als “bundel inkopen” het kan allemaal.   Blijft u binnen de gestelde Ampère of bundel,  is het all-in maar met fair use dat het stroomverbruik een normaal verbruik over de dag kent. 

Wilt u Colocatie op basis van daadwerkelijk actueel gebruik, dan is dat ook mogelijk. In dat geval betaalt u €0,35 per KwH piek en 16 cent dal.  Exclusief huur van de rack-space. Vraag hiervoor een aparte offerte op via rob@qupra.nl

Serverruimte Colocatie Amsterdam huren

Servers in een datacenter worden opgehangen in zogenaamde racks. Als eerste worden er rails aan beide zijden van een server bevestigd zodat de server vervolgens in het rack opgehangen kan worden. Het komt echter ook voor dat servers (mits ze hoog genoeg zijn) zonder railkit in een rack bevestigd kunnen worden.

 
Losse Racks

Heeft u een los of een klein aantal servers? Dan is het vaak geen goed idee om een half of een heel rack te huren bij Qupra. Deze losse servers kunnen in een met certificaatsloten afgesloten rack van Qupra geplaatst worden. Uiteraard geniet u op deze manier wel van alle voorzieningen van Qupra. Zo zijn diensten als het beheren van uw servers en automatische back-up mogelijk. In het datacenter van Qupra is een redundante stroom- en noodstroomvoorziening aanwezig. Ook kunt u ervoor kiezen om uw servers te spreiden over meerdere datacenters. 

Rackspace: 1,2 3 of 5U

Vanaf € 59,- per maand

 
Huur een half Rack

 

Heeft u meerdere servers? Deze kunnen in een half rack geplaatst worden. Dit rack wordt van alle voorzieningen van Qupra voorzien, inclusief redundante stroom-en noodstroomvoorzieningen plus het benodigde aansluitmateriaal. U heeft bij het huren van een half rack zelfstandige toegang tot de datacenters en certificaatsloten waaronder “remote hands”. 

Rackspace: 21U 

  Vanaf € 210,- per maand

 
Huur een heel Rack

 

Heeft u meer dan 22 hoogte-eenheden? Dan kunt u bij Qupra een of meer hele racks huren in onze datacenters. U kunt kiezen uit verschillende stroomconfiguraties (krachtstroom en tot 96 Ampère stroom). Het rack wordt van alle voorzieningen van Qupra voorzien; Redundante stroom- en noodstroomvoorzieningen en het benodigde materiaal om het rack aan te sluiten zoals patchkabels, kooimoeren en netsnoeren. Daarnaast is zelfstandige toegang tot de datacenters, “remote hands” en certificaatsloten mogelijk bij huur van een heel rack. 

Rackspace 42U

 Vanaf € 299,- per maand

 
Private cage

 

Wilt u meerdere servers onderbrengen en bent u op zoek naar nóg betere beveiliging voor uw servers? Dan zou u een private cage kunnen overwegen. Private cages zijn speciaal bedoelt voor organisaties waar beveiliging absolute topprioriteit heeft. Met een hek rondom de racks boven én onder de vloer worden uw servers nog beter beschermd. Daarnaast geniet u van al onze standaard maatregelen, waaronder toegangspas met pincode, VEB 4* certificering en camerabewaking (zowel binnen als buiten het datacenter). Een private cage combineert alle voordelen van ons datacenter met top-of-the-line beveiliging van uw apparatuur.

Prijs op aanvraag

Bent u geïnteresseerd geraakt om serverruimte te huren in ons datacenter in Amsterdam? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Benieuwd naar alle prijzen. Download hier onze volledige prijslijst.

Huur Rackspace in ons datacenter in Amsterdam
Hidden section