Tijdscondities instellen in Kwebbl

Tijdscondities instellen in Kwebbl

‘s Avonds of in het weekend is er vaak niemand aanwezig op kantoor om te telefoon op te nemen. Daarom kan je tijdscondities instellen in Kwebbl.

Enkele voorbeelden:

Dag en nachtschema: binnen werktijd gaan telefoons rinkelen, buiten werktijd wordt automatisch de voicemail ingeschakeld om gesprekken aan te nemen.

Feestdagenfilter: tijdens zelf ingestelde feestdagen wordt een bandje afgespeeld eventueel gevolgd door de mogelijkheid om iets in te spreken. Tijdscondities tijdens feestdagen kunnen voor dit en de komende jaren ingesteld worden, zodat je er geen omkijken meer naar heeft.

Lunchpauze: als het tijd is om te lunchen wordt er automatisch een meldtekst afgespeeld en kan de beller een bericht inspreken.

Bedrijfsuitjes: een dagje uit of stopt het personeel eerder in verband met een bedrijfsuitje? Zet het klaar zodat de beller een bandje hoort of naar mobiel gaat.

tijdscondities instellen

Tijdsconditie instellen

Tijdscondities instellen gaat heel eenvoudig. Dit gebeurt allemaal via het belplan. Om het belplan met bijvoorbeeld openingstijden in te richten, klik je in het linker menu op “Tijdscondities”. Klik rechts bovenaan op “+toevoegen” en selecteer vervolgens “weekdagen”. Geef de tijdsconditie een naam en selecteer vervolgens de dagen en tijden waarop het bedrijf geopend is. Klik op ”opslaan”

Ga vervolgens naar belplannen en klik op het belplan van het telefoonnummer. Sleep in het menu met apps aan de linkerkant de app “Tijdsconditie” het belplan in. In een pop-up die verschijnt kun je kiezen welke tijdsconditie je wil gebruiken. Kies vervolgens de tijdsconditie met de openingstijden die net is aangemaakt. Nu kan je vanuit de applijst links verschillende acties die je wilt laten uitvoeren onder de tijdsconditie. Dit kan bijvoorbeeld een belgroep of wachtrij zijn. Klik op opslaan om de belroute vast te leggen.

werktijden instellen

Belroute buiten werktijd

Ook moet er een belroute gemaakt worden als iemand belt buiten werktijd om. Open nogmaals het belplan voor het gewenste telefoonnummer. Sleep de tijdsconditie app naar het belplan. Onderaan staat “keer deze tijdsconditie om”, vink deze aan zodat er ”ja” staat. Sleep nu de acties die uitgevoerd dienen te worden als iemand buiten werktijden belt. Dit kan bijvoorbeeld een meldtekst zijn waarin vermeld wordt dat het bedrijf niet bereikbaar is en de beller kan naar een voicemail box gestuurd worden.

tijdsconditie omgekeerd

Word Kwebbl reseller-partner

Wilt u dat uw klanten ook gebruik kunnen maken van Kwebbl? Wordt dan reseller-partner van Kwebbl bij Qupra. Neem contact op met Alex via 088 8000 879 of klik hier. Kwebbl is een uniform cloud communicatieplatform, speciaal ontworpen voor serviceproviders en IT- distributeurs. De krachtige mogelijkheden kunnen naadloos worden geïntegreerd dankzij de volledige reeks API’s. U ontvangt gratis 15 lifetime PBX licenties van ons als kennismaking.