Call recording gebruiken in Kwebbl

Call recording gebruiken in Kwebbl

Het opnemen van gesprekken kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Om de telefonische dienstverlening van medewerkers te verbeteren, als een contract wordt afgesloten of om te controleren of een klacht van een klant wel terecht is of niet. Kwebbl biedt ook een optie om gesprekken op te nemen. Dit wordt ook wel call recording of voicelogging genoemd, en biedt de gebruiker de mogelijkheid om gesprekken op te nemen. Deze functie is op meerdere manieren in te stellen. Ten eerste bij het aanmaken van een nieuwe of bewerken van een huidige gebruiker, kan de optie “Call Recording” worden geselecteerd.

Vervolgens zijn er drie mogelijkheden: Never, Always en On Demand. Bij “On Demand” kan per gesprek worden aangegeven of deze wel of niet moet worden opgenomen. De Call Recording functie is ook te beheren onder het kopje “Instellingen”. Geef simpelweg aan welke personen gebruik mogen maken van Call Recording, hoelang de opnames bewaard moeten worden, hier kan gekozen worden tussen 30, 90 of 180 dagen, en met welke code de functie op toestel kan worden geactiveerd. Dit kan alleen als de “On Demand” optie is geselecteerd.

Is het altijd toegestaan om call recording te gebruiken?

Ja, gesprekken opnemen mag mits het vooraf aangekondigd is. De werknemers moeten ook weten dat gesprekken worden opgenomen en met welk doel dit gebeurt. Na enige tijd moeten de gemaakte opnames ook veilig worden vernietigd, maar er is hier geen vaste termijn voor waar bedrijven zich aan dienen te houden. Het doorlopend opnemen van gesprekken in bijvoorbeeld een callcenter mag alleen als dat echt noodzakelijk is. Dan is een opname van het gesprek nodig als bewijs dat er een overeenkomst is gesloten.

Word Kwebbl reseller-partner

Wilt u Kwebbl verkopen aan uw klanten? Word dan reseller-partner van Kwebbl bij Qupra. Neem contact op met Alex via 088 8000 879 of klik hierKwebbl is een uniform cloud communicatieplatform, speciaal ontworpen voor serviceproviders en IT- distributeurs. De krachtige mogelijkheden kunnen naadloos worden geïntegreerd dankzij de volledige reeks API’s. U ontvangt gratis 15 lifetime PBX licenties als kennismaking.