3CX Microsoft Teams integratie

3CX Microsoft Teams integratie

3CX ondersteund standaard Microsoft Teams. De telefonie integratie van Teams biedt een alternatief voor het bel abonnement van Microsoft 365. Gebruikers kunnen bellen via 3CX SIP-Trunks tegen lage binnenlandse en internationale tarieven. Uw team krijgt toegang tot uitgaand bellen via een interface waar ze vertrouwd mee zijn. 3CX biedt een naadloze, uniforme belervaring voor zowel 3CX gebruikers die Teams gebruikers bellen en vice versa.

3CX Microsoft teams

3CX Microsoft Teams configuratie

 Stap 1: Configureer Teams domeinnaam

– Als u bent ingelogd in de 3CX Management Console, ga via Settings naar Microsoft 365 Integration en vink vervolgens bij Teams Direct Routing tabje “Enable Microsoft Teams Direct Routing” aan.

– Vul de domeinnaam in dat hoort bij het domein emailadres van Microsoft 365. Deze kunt u vinden in de Microsoft 365 admin portal setting, onder “Settings” en “Domain”. 

Stap 2: Upload certificate en prive key

– Upload de “certificate” en “private key” die zijn verstrekt door de certificaatauthoriteit.

 

Stap 3: Belplan configuratie en scripts genereren

– Selecteer de land code die van toepassing is. Er wordt nu een script gegenereerd die zal worden aangepast om de gekozen nummers op te maken in scenario’s zoals intern, nationaal, internationaal.

– Klik op “Generate Dial Plan” en bewaar het PowerShell bestand.

– Start Windows PowerShell als administrator en zorg ervoor dat de “execution policy” op Bypass staat.

– Ga naar de map waar het eerder gegenereerde script is opgeslagen en klik op “Run”.

– U kunt controleren of de configuratie aanwezig is en dat er geen fouten optreden door het beheerportaal van Microsoft Teams te openen.

Word Hosted 3CX reseller-partner

3CX reseller-partner worden bij Qupra? Bel Alex via 088 8000 879 of klik hier. 3CX is een uitgebreide telefooncentrale met App en communicatiesysteem. 3CX werkt met vaste verkooppartners; wij borgen de kennis voor u en zijn het Nederlandse 1e aanspreekpunt, en leveren Telefonie en UC als dienst tegen het lage 3CX tarief, geheel geregeld en ontzorgd. Bij Qupra krijgt u gratis 15 licenties lifetime op proef.