FRITZ!Box aansluiten op glasvezelnetwerk

FRITZ!Box aansluiten op glasvezelnetwerk

Met een extra glasvezelmodem is het mogelijk om de FRITZ!Box ook te gebruiken aan een glasvezelaansluiting. Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf opbouwt en controleert via de glasvezelmodem zijn alle functies van de FRITZ!Box onbeperkt beschikbaar. Aansluiting op een glasvezelnetwerk is alleen mogelijk met de FRITZ!Box 5490, 7581, 7390, 7490 en 7590.

FRITZ!Box met glasvezelmodem verbinden

Verbind de “WAN” poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel met de LAN-poort van de glasvezelmodem.

Internettoegang in FRITZ!Box configureren

Ga in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box via “Internet” naar “Account Information”.

Controleer of de juiste internetprovider wordt weergegeven in de sectie “Internet Service Provider”. 

Als de juiste internetprovider is geselecteerd, voer dan in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in en klik op “Change connection settings”. Schakel vervolgens in de sectie “Internet connection” de optie “Via an external modem” in.

Wanneer de juiste internetprovider niet wordt weergegeven, selecteer dan “Other Internet service provider” en schakel in de sectie “Connection” de optie “Connection to an external modem or router” in. In de “Operating mode” sectie, schakel de optie “Establish own connection to the Internet” in. Als er toegangsgegevens vereist zijn, voer deze in bij de betreffende invoervelden. Als er geen toegangsgegevens vereist zijn, schakel dan bij de sectie “Account information” de optie “No” in.

Mocht het zo zijn dat de internetprovider het gebruik van een VLAN-ID voorschrijft, klik op “Change connection settings” en schakel de optie “Use VLAN for Internet access” in en voer je VLAN-ID in.

Voer in de velden “Downstream” en “Upstream” de snelheden van de internetverbinding. Klik op “apply” om de instellingen op te slaan.

 

Implementeer een FRITZ!Box via Qupra

Bent u geïnteresseerd geraakt om ook een FRITZ!Box te verkopen aan uw klanten? Implementeer dan een FRITZ!Box via Qupra. Wij borgen de kennis voor u en zijn het eerste Nederlandse aanspreekpunt en bieden een oplossing voor u en uw klanten. Neem contact op met Alex via 088-8000879 of klik hier. Wij bieden een oplossing voor u en uw klanten.