FRITZ!Box 7590 configuratie

FRITZ!Box 7590 configuratie

De FRITZ!Box 7590 van AVM is een router met innovatieve WiFi in de 4 x 4 Multi-User MIMO-technologie. De high-end WiFi van de nieuwe DSL-router zorgt voor nog meer reikwijdte en aanzienlijk hogere snelheden, tot wel 2533 Mbit/s. Met het vertrouwde comfort verbindt de FRITZ!Box 7590 alle computers, smartphones, tablets, printers en andere netwerkappraten met het WiFi netwerk. Gigabit-LAN, USB 3.0 en de telefooncentrale met DECT-basisstations en aansluitingen voor ISDN en analoge telefoons maken het veelzijdige communicatie-aanbod compleet. De FRITZ!Box 7590 kan zowel op IP- als op de traditionele DSL-aansluitingen van alle providers worden gebruikt.

FRITZ!Box 7590 installatie

De FRITZ!Box 7590 in heel eenvoudig te installeren:

Aansluiten op het stroomnet

Sluit de FRITZ!Box op het stroomnet aan. De led ‘Power/DSL’ begint te knipperen.

Telefoons per kabel aansluiten

Sluit analoge apparaten aan op de “FON 1” of “FON 2”. Sluit ISDN-apparaten aan op “FON S0”

Verbinden met WiFi

Selecteer op de computer het draadloze netwerk van de FRITZ!Box 7590 en voer de netwerksleutel die op de onderzijde van het apparaat staat.

Aansluiten op DSL

Sluit de FRITZ!Box met de DSL-kabel aan op uw All-IP of alles-in-1 aansluiting. 

Draadloze telefoons aanmelden

De FRITZ!Box 7590 ondersteunt tot zes draadloze telefoons tegelijk via het DECT-signaal. Zet de telefoon in de aanmeldmodus. Voer op de telefoon de PIN van de FRITZ!Box in, deze is standaard ingesteld op “0000”. Houd de ‘Connect/WPS”-toets ingedrukt tot het led lampje knippert.

FRITZ!Box 7590 configuratie

Als alle kabels zijn aangesloten is het tijd om de FRITZ!Box 7590 te configureren. Hiervoor logt u in op de MyFritZ!-startpagina van uw FRITZ!Box. Selecteer als taal “English” en druk op Next. 

Na het herstarten van de FRITZ!Box wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren. Deze bevind zich op de onderkant van het apparaat. Kies bij “Regional Setting” voor “Netherlands”. Selecteer bij de Annex Setting voor “Annex A”. Hierna wordt de FRITZ!Box opnieuw herstart.

Vervolgens verschijnt er een Privacy Statement die betrekking heeft op het versturen van data naar AVM voor productverbetering. Maak uw keuze en druk op OK om verder te gaan. 

Na het welkomstscherm gaat de FRITZ!Box een signaal zoeken. Hier heeft u de keuze uit twee opties.

– “Connecting to a DSL Line” als het om een DSL verbinding gaat.

– “Network acces at a WAN Port” als het om een glasvezel verbinding gaat.

Kies voor “Internet account data are required” en selecteer uw internetprovider. Vervolgens verschijnt er een samenvatting. Vink onderaan het vakje “Check the internet connection after saving” aan. De FRITZ!Box gaat nu zoeken naar een verbinding. Als dit is gelukt, verschijnt er in beeld de melding “The internet connection check was succesful.” en komt u automatisch in het overzicht van telefonie.

 

FRITZ!Box 7590 resetten

Als u bent ingelogd in de gebruikers interface klik dan links op “System” en ga naar “Backup”. Klik op het tabblad “Factory Settings” en vervolgens op “Load Factory Settings”. Druk op “OK” om het resetten van de FRITZ!Box te bevestigen.

Implementeer een FRITZ!Box via Qupra

Wilt u ook een FRITZ!Box verkopen aan uw klanten? Implementeer dan een FRITZ!Box via Qupra. Wij borgen alle kennis voor u en zijn het eerste Nederlandse aanspreekpunt. Neem contact op met Alex via 088-8000879 of klik hier om te registreren. Wij bieden een oplossing voor u en uw klanten.