Ring Group aanmaken in YourSipCloud

Ring Group aanmaken in YourSipCloud

Een belgroep, ook wel ring group of hunt group genoemd, gebruik je wanneer je meerdere telefoontoestellen gelijktijdig wilt laten overgaan. Op het moment dat er iemand belt gaan de toestellen die in de belgroep geplaats zijn over. De belgroep kan toegepast worden bij alle soorten nummers en doorschakelingen. Je kan dus een groep samenstellen met een combinatie van interne-, externe-, vaste- en mobiele telefoonnummers. Je kan ook belgroepen aanmaken in YourSipCloud. 

Een Ring Group aanmaken

U kunt een Ring Group aanmaken via het menu “Inbound” en kies vervolgens “Ring Group”. U maakt een nieuwe Ring Group aan via de knop “Create”. Geef de Ring Group een naam en kies voor de “Ring Strategy”. Hier kunt u kiezen uit twee opties:

– Sequence: als u kiest voor de Sequence optie dan zullen de gekoppelde telefoontoestellen in een bepaalde volgorde afgaan. U kiest zelf de volgorde en de vertragin tussen elk telefoontoestel.

– Simultaneous: als u kiest voor Simultaneous dan gaan alle gekoppelde telefoontoestellen op hetzelfde moment af. Alle telefoontoestellen kunnen het telefoongesprek dan oppakken.

ring group

Druk op “Add more” om een toestel of doorschakelnummer toe te voegen. Kies voor “extension” en vervolgens de gewenste extensie.

Bij “Timeout” stelt u in hoeveel seconden de telefoon mag overgaan.

Geavanceerde opties

Onder advanced kunt u nog extra opties invullen.

NameRing Group naam
Ring StrategySimultaneous of Sequence
DescriptionOmschrijving van de Ring Group
DestinationsExtension: toestel. PSTN: extern nummer, bijvoorbeeld een mobiel telefoonnummer
DelayBij Delay (seconds) kunt u aangeven hoelang het duurt voordat het toestel gaat rinkelen. Dit werkt alleen voor de Sequence ring strategy
TimeoutBij Timeout (seconds) kunt u aangeven hoelang het toestel gaat rinkelen. Ook dit werkt alleen voor de Sequence strategy
PromptSpeelt boodschap af naar de gebruiker om het gesprek aan te kunnen gaan
AnnouncementSpeelt bandje af naar de gebruiker om het gesprek aan te kunnen gaan
Ring BackSelecteer de ring back toon.
CID Name PrefixHiermee wordt het nummer dat op het toestel komt gewijzigd met een naam. Voorbeeld: Originele caller id naam is John en u stel ABC in als CID Name Prefix dan komt op het scherm te staan ABC John
CID Numer PrefixHiermee wordt het nummer dat op het toestel gewijzigd met een nummer. Voorbeeld: Originele caller id naam is John en u stelt 007_ in als CID Name Prefix dan komt op het scherm te staan 007_John

Word YourSipCloud reseller-partner

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u ook YourSipCloud aan uw klanten verkopen? Word dan YourSipCloud reseller-partner bij Qupra. Neem contact op met Alex via 088-8000879 of klik hier. Bij Qupra krijgt u gratis 15 lifetime PBX licenties als kennismaking.