Mesh WiFi

Mesh WiFi

Het belang van een snelle internetverbinding thuis en op het werk wordt steeds groter. Er komen telkens nieuwe, slimme apparaten bij die een plekje nodig hebben op het (draadloze) netwerk. Eerder hadden we voldoende aan onze laptops, mobiele telefoons, en tablets. Tegenwoordig komen daar slimme thermometers, koelkasten en schoonmaakapparaten bij. Genoeg redenen denkbaar om overal in uw pand een stabiele draadloze verbinding op te zetten. Daarbij kan Mesh Wifi de ultieme oplossing zijn. Maar wat is dit precies?

Van router naar Mesh Wifi

 

Standaard ontvangt u een router bij een internetabonnement. Eenmaal aangesloten op het aansluitpunt zorgt deze voor een draadloze internetverbinding in de nabije omgeving . Hoe verder van de router u af gaat staan, hoe meer het signaal afneemt. De verbinding gaat trager en uw gebruikerservaring van het netwerk gaat omlaag. Dat kan anders.

Met een Mesh Wifi systeem is dat probleem verleden tijd. Hiermee creëert u namelijk meerdere verbindingspunten. Een Mesh Wifi systeem is vergelijkbaar met wifi versterkers, maar dan technologisch een stuk verder ontwikkeld. Vaak bestaat een Mesh Wifi systeem uit drie stations, zie onderstaande afbeelding. Uw apparaat verbindt zich zo met het station dat het dichtste bij u inde buurt staat. Ook tijdens bewegingen door het pand. Zo geniet u altijd van een sterke verbinding op ieder aangesloten apparaat.

mesh wifi

Extra voordelen van Mesh Wifi

Met Mesh Wifi creëert u niet alleen een stabieler netwerk met een groter bereik. Ook biedt dit systeem extra voordelen, zoals:

– U kunt individuele gebruikers een hogere prioriteit geven. Een medewerker die veel moet downloaden geeft u zo veel meer data dan een secretaresse achter de balie.

– Stel tijdschema’s in voor bepaalde gebruikers.

– Bekijk hoeveel tijd individuele gebruikers doorbrengen op een specifieke website.

De FRITZ!Box als uitgangspunt

Als uitgangspunt van het Mesh Wifi netwerk is het verstandig om een FRITZ!Box te gebruiken. Deze multifunctionele router is een geliefde router op de markt. Dankzij haar vele configuratiemogelijkheden prefereren veel mensen daarom deze unieke router. Ook uw klanten verdienen de beste apparatuur thuis of op het werk.

Implementeer een FRITZ!Box via Qupra

Wilt u ook een FRITZ!Box verkopen aan uw klanten? Implementeer dan een FRITZ!Box via Qupra. Wij borgen alle kennis voor u en zijn het eerste Nederlandse aanspreekpunt. Neem contact op met Alex via 088-8000879 of klik hier om u te registreren. Hij biedt een oplossing voor u en uw klanten.