FRITZ!Box beveiligen

FRITZ!Box beveiligen

Naast computers, laptops, smartphones en smarthome-apparaten zijn ook routers steeds vaker het doelwit van hackers. Een onderzoek van het Anti-virus bedrijf ESET uit 2016 toonde aan dat vooral routers van kleine bedrijven en routers thuis gemakkelijk aan te vallen zijn. Daarom is elke FRITZ!Box in de fabrieksinstellingen beveiligd met een uniek wachtwoord en een bijbehorende unieke sleutel voor het Wi-Fi netwerk. Door de geïntegreerde firewall zijn alle apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box, volledig bescherm tegen aanvallen vanaf internet.

De FRITZ!Box beveiligen kan op meerdere manieren. Er zijn er een aantal beveiligingsinstructies die ondernomen moeten worden.

Installeer de meest recente versie van FRITZ!OS

Een belangrijk onderdeel van het beveiligingsconcept zijn de vele updates van het besturingssysteem FRITZ!OS. Omdat hackers hun aanvalsmethoden voortdurend blijven ontwikkelen, is een actueel FRITZ!OS voor maximale beveiliging zeker noodzakelijk om nieuwe bedreigingen betrouwbaar af te kunnen weren.

FRITZ!Box wachtwoord wijzigen

Als nog steeds het FRITZ!Box wachtwoord gebruikt wordt dat is afgedrukt aan de onderkant van het apparaat, moet er een nieuw wachtwoord toegekend worden. Op deze manier kunnen onbevoegden zich niet bij de FRITZ!Box aanmelden met het standaard wachtwoord en zo de instellingen van de FRITZ!Box wijzigen.

– Om het wachtwoord van de FRITZ!Box te wijzigen, klik in de gebruikersinterface op “System” en ga vervolgens naar “FRITZ!Box Users”.

– Klik naast de gebruiker voor het FRITZ!Box wachtwoord op de knop “bewerken”.

– Voer een uniek wachtwoord in dat sterk genoeg is en gebruik zeker geen wachtwoord dat al eerder is gebruikt.

– Klik op “apply” om de instellingen op te slaan.

Extra bevestiging inschakelen

De FRITZ!Box beveiligen kan ook door een extra beveiliging in te schakelen. In de fabrieksinstellingen voert de FRITZ!Box bepaalde gevoelige functies of instellingen pas uit na een extra beveiliging. Als deze is uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

– Klik in de gebruikersinterface op “System” en ga naar “FRITZ!Box Users”.

– Klik op het tabblad “Additional Confirmation”.

– Schakel de optie “Extra confirmation to configure certain settings and functions” in.

Klik op “apply” om de instellingen op te slaan.

Implementeer een FRITZ!Box via Qupra

Wilt u dat uw klanten ook gebruik kunnen maken van een FRITZ!Box? Implementeer dan een FRITZ!Box via Qupra. Wij borgen alle kennis voor u en zijn het eerste Nederlandse aanspreekpunt. Neem contact op met Alex via 088 8000879 of klik hier om te registreren. Hij biedt een oplossing voor u en uw klanten.