Eigen wachtmuziek of begroeting configureren in de FRITZ!Box

Eigen wachtmuziek of begroeting configureren in de FRITZ!Box

Als alle telefoons bezet zijn, wordt het gesprek in de wacht gezet. De beller hoort dan de wachtmuziek of begroeting van de telefoonprovider. Als uw provider dit toestaat, wordt deze wachtmuziek of begroeting vervangen door een begroeting van de FRITZ!Box. In plaats van de begroeting van de FRITZ!Box is het ook mogelijk de vooraf ingestelde wachtmuziek van de FRITZ!Box in te schakelen, of persoonlijke wachtmuziek of begroeting te configureren.

Echter hangen hier wel een aantal voorwaarden en beperkingen aan waar rekening mee gehouden moet worden.

– Het audiobestand voor persoonlijke wachtmuziek of een begroeting mag niet langer zijn dan 8 seconden. In sommige gevallen, bij andere FRITZ!Box routers, is dit limiet 30 seconden.

Het audiobestand moet een van de volgende indelingen hebben:

– MP3 indeling: vaste gegevenssnelheid, 128 kbit/s, 44,1 kHz, stereo

– WAV indeling: 8000 Hz, 16-bits, mono

Persoonlijke wachtmuziek of begroeting configureren

Het instellen van persoonlijke wachtmuziek of begroeting is heel eenvoudig:

– Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op “Telephony” en ga naar “Telephone Numbers”.

– Druk op het tabblad “Line Settings”

– Klik in de sectie “Music on Hold” op de “Change”. Als deze sectie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Klik hiervoor rechtsboven op de menuknop met de 3 puntjes en schakel de geavanceerde weergave in.

– Schakel de optie “Own music” in en selecteer het gewenste audiobestand om persoonlijke wachtmuziek of een persoonlijke begroeting te gebruiken. Voor wachtmuziek, schakel “Music” in, voor een persoonlijke begroeting, schakel “Announcement” in.

– Klik op “OK” om de instellingen op te slaan.

Externe wachtmuziek uitschakelen

Het kan ook gebeuren dat de beller niet de wachtmuziek van de FRITZ!Box kan horen. De telefoonprovider speelt dan via het netwerk zelf wachtmuziek af. Het is mogelijk om het gebruik van de persoonlijke wachtmuziek af te dwingen door de FRITZ!Box zo te configureren dat gesprekken altijd in de FRITZ!Box in de wacht worden gezet:

– Voer op de telefoon “#960*8* ” in en druk vervolgens op de oproeptoets. Hang na ongeveer 3 seconden weer op.

Implementeer een FRITZ!Box via Qupra

Wilt u dat u klanten ook gebruik kunnen maken van een FRITZ!Box? Implementeer dan een FRITZ!Box via Qupra. Wij borgen alle kennis voor u en zijn het eerste Nederlandse aanspreekpunt. Neem contact op met Alex via 088-8000879 of klik hier om u te registreren. Alex biedt een oplossing voor u en uw klanten.