Tijdscondities instellen in YourSipCloud

Tijdscondities instellen in YourSipCloud

‘s Avonds of in het weekend is er vaak niemand aanwezig op kantoor om te telefoon op te nemen. Daarom kan je tijdscondities instellen in YourSipCloud.

Voorbeelden

Maak een tijdsconditie aan genaamd “Lunchpauze” die begint om 12.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Stel in uw inkomende route de bestemming tijdconditie in op voicemail.

Maak een tijdsconditie met de naam “Werkuren” die uw normale kantooruren definieert. Pas de tijdsconditie toe op uw inkomende route. U kunt de tijdsconditie ook toepassen in uw uitgaande route om te voorkomen dat medewerkers buiten kantooruren uitgaand bellen.

Tijdens zelf ingestelde feestdagen wordt de beller naar een voicemail gestuurd. Tijdscondities tijdens feestdagen kunnen voor dit en de komende jaren ingesteld worden, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Tijdscondities aanmaken

Om een nieuwe tijdsconditie aan te maken, ga naar “Inbound” en klik op “Time Conditions”. Druk op “Create” om een nieuwe tijdsconditie aan te maken.

tijdscondities

Een toelichting op de velden:

NameGeef de tijdsconditie een naam
AccountMaak een tijdsconditie aan onder een specifiek account
StatusVerander de status in active of inactive
Created dateDe datum van creatie
Last Modified dateDe datum dat er voor het laatst wijzigingen zijn gemaakt
Extensions call typeSelecteer waar de beller heen wordt geleid als hij of zij tijdens de ingestelde tijden belt. De volgende opties zijn mogelijk: PSTN (extern nummer), Ring Group, IVR (keuzemenu), Queue (wachtrij), SIP Device (telefoontoestel) of Conference call
Extensions DestinationsGeef het telefoonnummer weer waar de beller op uitkomt
Start hour, end hour, week day, month, yearGeef de specifieke tijden van de tijdsconditie aan. Dit kan bijvoorbeeld de werktijden (9 tot 5) zijn
PriorityGeef deze tijdsconditie een prioriteit als er meerdere overlappen

Word YourSipCloud reseller-partner

Wilt u dat uw klanten ook gebruik kunnen maken van de YourSipCloud? Word dan YourSipCloud reseller-partner. Neem contact op met Alex via 088-8000879 of klik hier. Bij Qupra krijgt u gratis 15 lifetime PBX licenties als kennismaking.