Fax via mail in YourSipCloud

Fax via mail in YourSipCloud

Ondanks dat men misschien denkt dat Faxen niet meer van deze tijd is, is faxen nog steeds een veelgebruikte manier om berichten te versturen. Veel bedrijven maken nog dagelijks gebruik van de fax. Faxen is ook mogelijk in YourSipCloud. YourSipCloud heeft namelijk Fax over IP (FoIP). Zo kan je faxen ontvangen en versturen zonder dat daar een faxapparaat aan te pas hoeft te komen. Binnen YourSipCloud zijn er drie manier om online Faxen te versturen: Web2Fax, Fax2Mail en Mail2Fax.

Fax over IP installeren

FoIP zit niet standaard in YourSipCloud, deze moet apart geïnstalleerd worden. Om FoIP te installeren, klik rechtboven op “Administrator Admin” en vervolgens op “Get addons”. Klik links op “Enterprise” en druk bij FoIP op “Install”. 

fax over ip

Ga naar “Configuration”, “Settings” en klik links op “Fax” om een nieuwe fax in te stellen. 

Web2Fax

Met de Web2Fax functie is het mogelijk om de fax in verschillende formaten te verzenden vanuit de web portal. Ga naar “Configuration”, “APFaxer”, “Faxer” en druk op “Create”.

Selecteer het toestel dat gebruikt moet worden om faxen te verzenden. Het systeem gebruikt de geselecteerde caller-id en naam van het toestel om de fax te verzenden. Voer ook het Fax nummer in waar de fax naar moet worden verzonden.

Het is mogelijk om twee types faxen te versturen: Text en File.

Text: Hiermee kunt u uw faxinhoud in het tekstveld schrijven en het systeem converteert die tekst naar pdf en verzendt deze als een fax.

File: Upload een bestand in verschillende formaten, zoals pdf, tiff, doc of docx, en het systeem verstuurd dit als fax.

Fax2Mail

De Fax2Mail functie maakt het mogelijk om een normale fax te ontvangen en dit in de mailbox te krijgen als pdf bestand. Om dit in te stellen, ga naar “Inbound”, “DIDs” en druk op “Forwarding”.

Zet Call Type op “FOIP” om een fax te ontvangen. Vul bij “Destination” het e-mailadres in waar de faxen op binnen moeten komen. Het is niet mogelijk om meer dan één e-mailadres in te vullen.

Mail2Fax

Met de Mail2Fax functie is het mogelijk om e-mails te versturen die bij de ontvanger als fax terechtkomen. Configureer de fax mailbox informatie waarvan e-mails verzonden kunnen worden en het systeem verzend deze als fax.

Om dit in te stellen, ga naar “Configuration”, “Settings” en druk op “Fax”. Stel bij “Fax send Retries” in hoevaak een e-mail opnieuw verzonden mag worden, voordat het systeem deze weergeeft als verzendfout. Geef bij “Fax Email Id” aan van welk e-mailadres alle mails verzonden moeten worden als fax, bijvoorbeeld fax@……..com. Vul ook het wachtwoord en hostnaam voor dit e-mailadres in. Geef tot slot de Fax Server IP in.

Om een fax te versturen door middel van mail vul je bij het versturen van een mail als onderwerp het faxnummer in waar de fax naartoe moet worden gestuurd. Belangrijk is wel dat deze mail verstuurd wordt vanaf het e-mailadres dat eerder is aangegeven, zoas fax@……com. 

 

mail to fax

Word YourSipCloud reseller-partner

Bent u ook geïnteresseerd in YourSipCloud en wil u dit verkopen aan uw klanten? Word dan reseller-partner van YourSipCloud bij Qupra. Bel Alex via 088-8000879 of klik hier. Bij Qupra krijgt u gratis 15 lifetime PBX licenties als kennismaking.