De voordelen van refurbished hardware

De voordelen van refurbished hardware

Als u van uw oude en gebruikte hardware af wil, komen steeds meer IT leveranciers met de mogelijkheid om deze in te leveren. Dit maakt de aanschaf van aantrekkelijk en tegelijkertijd hoeft men zich geen zorgen te maken over de afvoer en het afvalvraagstuk.

Prijs & milieu

Voor bedrijven die niet zomaar duizenden euro’s aan nieuwe hardware uit kunnen of willen geven,  biedt refurbished hardware een goed alternatief. Refurbished producten zijn, net als gebruikte producten, veel goedkoper dan de nieuwe varianten. Ook de kwaliteit van deze producten is belangrijk. Waar de kwaliteit van gebruikte producten nog wel eens te wensen overlaat, zijn refurbished producten uitvoerig getest en gecontroleerd om aan de eisen van de fabrikant te voldoen.

Dat iemand anders nog een aantal jaar gebruik kan maken van die hardware is een goede manier om een steentje bij te dragen aan het milieu. Want elke gebruikte server, telefoon of desktop die als refurbished wordt ingezet scheelt CO2 uitstoot, waterverbruik en grondstoffen.

Juridische aandachtspunten

Naast de voordelen voor het milieu is er ook een juridisch aandachtspunt verbonden aan het gebruik van refurbished hardware. Wie met overbodige hardware zit hoort te weten dat deze niet zomaar bij het grof vuil mag belanden. Dit geldt niet voor alle hardware, maar wel voor de meeste. Op de harde schijf van een desktop zal altijd enige bedrijfsgevoelige data of persoonsgegevens staan, maar ook telefoons bevatten belhistorie, login en wachtwoorden. Die telefoon kan dus net als de desktop daarom net zo interessant zijn voor iemand die op een bedrijfsnetwerk wil inbreken. Refurbished hardware zorgt ervoor dat je voor een fair price, een goed en schoon alternatief hebt.

In de Qupra Wholesale portal is het mogelijk om refurbished hardware aan te schaffen. Reseller-partners van Qupra hebben altijd toegang tot de portal.