3CX Session Border Controller

3CX Session Border Controller

De 3CX Session Border Controller, kortweg SBC, is een stukje software dat in het lokale netwerk geïnstalleerd wordt en IP-telefoons en een PBX in de Cloud op eenvoudige wijze met elkaar verbindt.

De SBC wordt gebruikt om een extern kantoor te verbinden met het hoofdkantoor. Heeft u meerdere vestigingen? Dan is de 3CX Session Border Controller ideaal om te gebruiken. Een van de voordelen van de SBC is dat je niet voor elke locatie een aparte 3CX PBX licentie nodig heeft. In plaats daarvan gebruikt u één hoofd PBX op het hoofdkantoor en een SBC op de externe kantoren. Op deze manier worden een hoop kosten bespaard. De 3CX SBC is beschikbaar voor Windows, Raspberry PI 4 en Debian Linux.

SBC toevoegen aan 3CX

– Wanneer u bent ingelogd op de 3CX Management Console, ga naar “SIP Trunks”

– Klik op “Add SBC” en geef er een naam voor op.

– Nu wordt de SBC-link gemaakt. Kopieer de Authentication KEY ID en Provisioning URL. U hebt deze nodig wanneer u uw SBC installeert.

sbc

SBC installeren voor Windows

– Download en start het 3CX SBC voor Windows-installatieprogramma.

– Accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst. Selecteer daarna de 3CX SBC-installatie locatie en klik op Next.

– Voer nu de Authentication KEY ID en Provisioning URL van de SBC-configuratiepagina in.

Word Hosted 3CX reseller-partner

Bent u geïnteresseerd geraakt om Hosted 3CX te verkopen aan uw klanten? Wordt dan 3CX reseller-partner bij Qupra? Bel Alex via 088 8000 879 of klik hier. 3CX is een uitgebreide telefooncentrale met App en communicatiesysteem. 3CX werkt met vaste verkooppartners; wij borgen de kennis voor u en zijn het Nederlandse 1e aanspreekpunt, en leveren Telefonie en UC als dienst tegen het lage 3CX tarief, geheel geregeld en ontzorgd. Bij Qupra krijgt u gratis 15 licenties lifetime op proef.