4 criteria bij het huren van datacenterruimte

4 criteria bij het huren van datacenterruimte

Het huren van ruimte in een datacentrum is te vergelijken met het leasen van een kantoorruimte, waarbij de huurder slechts een deel van het gebouw heeft, zoals een verdieping, of zelfs een fractie van een verdieping om bedrijven te runnen. Voor datacenters zijn de verhuurbare ruimtes bedoeld om de servers van hun huurders te huisvesten, met behulp van geavanceerde netwerkverbindingen, stabiele stroomvoorziening, koeling en beveiliging.

Maar waar moet u op letten bij het kiezen van een datacenter om ruimte te huren. Er zijn 4 criteria waar u op moet letten bij de keuze om datacenterruimte te huren.

1. De locatie

Het vinden van de juiste locatie is sterk afhankelijk van de gegevensvereisten van het bedrijf of organisatie.

Voor een netwerk intensieve operatie, waarbij gegevens in bijna realtime met een hoge frequentie moeten worden geleverd, is er behoefte om een datacenter te overwegen dat dichter bij de ontvangers van de gegevens staan.

Voor proces intensieve werking, waar veel rekenkracht vereist is, moet het datacenter zich bevinden op een locatie met een hoge koelefficiëntie en minder verstoring rond de faciliteit. Hier is de afstand geen probleem.

 

2. Schaalbaarheid

Het huren van een datacenterruimte lijkt misschien een onderneming voor op de lange termijn die naar verwachting zelfs gedurende tien jaar zal voldoen aan de behoeften van het bedrijf of de organisatie. Daarom is het verstandig om een datacenterruimte te huren in een faciliteit met uitbreidingspotentieel.

 

3. Vermogen

Power Usage Effectiveness, oftewel PUE, is de verhouding tussen de totale hoeveelheid energie die beschikbaar is voor een datacenter en de energie die geleverd wordt aan computerapparatuur. PUE is een belangrijke factor bij het huren van de juiste datacenterruimte. De energie bron van een datacenter moet ook serieus in overweging genomen worden vanwege de kosten en de inzet van de organisatie. Ook is het voordelig dat de te huren datacenterruimte zich op een andere elektriciteitsnet bevindt dat dat van het kantoorpand. Dit zorgt ervoor dat het kantoor en het datacenter niet tegelijkertijd worden getroffen door stroomuitval.

 
4. Netwerkmodel en topografie

Niet elk datacenter is carrier-neutraal. Daarom is het verstandig om bestaande providers in een datacenter te bevestigen voordat er voor IT-services gekozen worden, aangezien dit de kosten, flexibiliteit en netwerkkwaliteit kan beïnvloeden.

Hoewel de netwerktopografie van de datacenterruimte aan te passen is, is het nog steeds belangrijk om rekening te houden met de kosten en het aantal storingspunten om collectieve uitval te voorkomen die kan worden veroorzaakt door een enkele netwerkkabel.


U kunt ook datacenterruimte huren bij Qupra. Of het nu gaat om een enkele server tot een gehele private cage op maat, bij Qupra is alles mogelijk. Klik hier voor meer informatie.