KPN stopt met het leveren van koperverbindingen, wat nu?

KPN stopt met het leveren van koperverbindingen, wat nu?

KPN stopt met internet, tv en vaste telefonie via het kopernetwerk. Dit treft meer dan 2 miljoen adressen en veel bedrijven, waaronder uw klanten.

Onlangs heeft KPN aangekondigd dat zij met ingang van 22 februari 2023 stoppen met het leveren van een koperverbinding aan de eerste ruim 2 miljoen adressen waar nu al FTTH (glasvezel) beschikbaar is. Dit heeft gevolgen voor de levering van internet-, televisie- en vaste telefoniediensten die momenteel via het kopernetwerk van KPN worden aangeboden.

Wat betekent dit voor u?

Of dit al dan niet gevolgen heeft voor uw klanten, hangt natuurlijk af van het adres waar de koperaansluiting zich op dit moment bevindt. Als dit adres zich in regio’s bevindt waar koper wordt uitgeschakeld, moet u een alternatief voorstellen. Via de Qupra Connectivity Checker kunt u de beschikbare internetverbindingen op de locatie van uw klanten controleren.

Alternatieven

Qupra biedt genoeg alternatieven voor een koperverbinding. Zo kunt u kiezen voor een zakelijke glasvezelverbinding. Qupra levert betrouwbare glasvezelverbindingen via meerdere operators, zoals Tele2, E-Fiber en Eurofiber. Daarnaast biedt Qupra internet aan via een aantal lokale glasvezelinitiatieven, zoals MiddenBrabantGlas en GlaswebVenray. Ook kunt u kiezen voor een onbeperkte 4G/5G verbinding of een Starlink verbinding. Zo hebben uw klanten altijd een stabiele internetverbinding.

Word reseller partner

Wilt u uw klanten ook voorzien van een betrouwbare, redundante internetverbinding? Word dan partner van Qupra. Wij nemen alles voor u uit handen en migreren en upgraden al uw bestaande verbindingen. Wij regelen alles van A tot Z met als voordeel dat al uw klanten sneller internet hebben.