Wijzigingen in het COIN porteerproces

Wijzigingen in het COIN porteerproces

Als Wholesale aanbieder informeren wij u graag over van de wet- en regelgeving waar u zich als telecomaanbieder aan dient te houden. Als lid van COIN, de vereniging van telecom-aanbieders in Nederland, is Qupra altijd op de hoogte van de regelgeving omtrent activatie en porteren van (service)nummers. Zo is er per 1 maart een wijziging in het porteerproces in gebruik genomen waar telecomaanbieders actief op de Nederlandse markt, ondersteund door Vereniging COIN. Dit geldt ook voor u en uw klanten als serviceprovider. De wijzigingen in het porteerproces zijn per 2 maart ingegaan. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje:

Meer rechten voor abonnees

Abonnees hebben het recht om hun nummer te behouden en dit recht mag niet worden beperkt door de voorwaarden van het contract. Het recht op nummerbehoud kan ook worden uitgeoefend zonder, na of vóór beëindiging van het contract, bijvoorbeeld als de abonnee ontevreden is en over wil stappen. Doordat abonnees meer rechten hebben gekregen, leidt dit tot de volgende varianten van het porteerproces:

– Nummerbehoud per einddatum contract

– Nummerbehoud met voortijdige beëindiging contract

– Nummerbehoud tot minimaal 1 maand na einde contract

– Nummerbehoud zonder beëindiging contract

Verbetering informatievoorziening aan abonnees

Om het porteerproces goed te laten verlopen is het belangrijk dat alle aanbieders goed samenwerken. Dit betekent dat het belangrijk is om de klant voor- en tijdens de overdracht van het nummer goed op de hoogte te houden van de voorwaarden zodat de klant niet voor verassingen komt te staan.

Nummer portering vereist toestemming van abonnee (volmacht)

De overnemende dienstaanbieder mag alleen met uitdrukkelijke toestemming (volmacht) van de abonnee een nummer porteren, het contract opzeggen of het contract vroegtijdig opzeggen. De overdragende dienstaanbieder kan, op verzoek van de abonnee, het nummer terugporteren als blijkt dat een nummer tegen de wil van de abonnee is geporteerd. Bij Qupra vragen wij daarom altijd voor u als reseller de wilsverklaring van de nieuwe partij op conform de geldende regelgeving. Zo voorkomen wij dat een terugportering nodig is.

Zelf ook telecom-reseller worden?

Qupra ondersteunt u als telecom-reseller in het voldoen aan de regelgeving. Wordt daarom reseller-partner van Qupra.