KPN stopt met het leveren van WBA FttO

KPN stopt met het leveren van WBA FttO

KPN biedt sinds begin 2012 op enkele bedrijventerreinen in Nederland naast WEAS FttO (Wholesale Ethernet Access Service) ook WBA FttO (Wholesale Broadband Access). De adressen waar WBA FttO afgenomen kon worden zijn opgenomen in de WBA Publicatielijst en hebben als Carrier Vendor kenmerk “KPNFO”.

WBA FttO heeft dezelfde specificaties als WBA FttH, maar het bestelproces, het fysieke eindpunt en de prijsstelling zijn anders. Dit uiteenlopende bestelproces blijkt in de praktijk lastig. Daarnaast is de vraag naar WBA FttO laag.

Er is dus duidelijk geen behoefte aan een apart WBA FttO-aanbod anders dan het WBA FttH- en WEAS FttO-aanbied. Daarom heeft KPN besloten om het WBA FttO aanbod in te trekken. Vanaf 1 januari 2023 kunt u geen WBA FttO-aansluitingen meer bestellen. Er zijn geen wijzigingen in bestaande WBA FttO-verbindingen.

Is er een alternatief?

Bij Qupra zijn er genoeg alternatieven voor WBA FttO. Met de Qupra postcodecheck API kunt u onze Connectivity checker op uw website plaatsen. De Qupra Connectivity checker controleert de beschikbaarheid op het kopernetwerk, FttH, FttO, landelijke glasvezelaanbieders en diverse lokale glasvezelinitiatieven. Meer over onze netwerkpartners leest u hierNeem contact op met Rob via 020-7910101 om een gratis account aan te vragen in onze productenportal om de Qupra connectivity checker kosteloos te installeren op uw website.