Internet in het buitengebied

Internet in het buitengebied

In het buitengebied is de kans op een goede vaste internetverbinding beperkt. Ontdek de beste opties voor internet voor uw klanten: een straalverbinding, 4G of een satelliet internet?

In dichtbevolkte gebieden is het mogelijk om te kiezen tussen internet via DSL, kabel of glasvezel. Het buitengebied is vaak afhankelijk van internet via DSL via een verouderde telefoonlijn. Als uw klanten zich ver van de wijkcentrale bevinden, is de kans groot dat de DSL verbinding traag is. Sommige (kantoor)panden in het buitengebied liggen zo ver van de wijkcentrale, waardoor er helemaal geen bekabeld internet is.

Waarom is het internet in het buitengebied vaak zo slecht?

Het is het voor de internetproviders niet waard om de glasvezelverbinding naar het buitengebied te verplaatsen. De gebouwen hier staan ver uit elkaar en de afstand tot de centrale is te ver. Het aanbieden van snel internet aan een klein aantal (kantoor)panden kost op deze manier veel geld.

Er zijn drie draadloze oplossingen voor vast internet in het buitengebied:

Straalverbinding

Met behulp van subsidies kan een antenne in de buurt van het pand worden geïnstalleerd. Een hoofdantenne en een modem zijn nodig om het signaal te ontvangen. Voor de installatie en apparatuur is een eenmalige investering nodig. Zolang er geen grote obstakels in de “line of sight” tussen de antenne en de zendmast instaat, is de straalverbinding betrouwbaar en snel. Een nadeel is, is dat er een kostbaar netwerk op maat moet worden gemaakt.

4G/5G

Mobiel breedband via 4G, of 5G gebruikt een nabijgelegen zendmast om internetsignalen te verzenden. Dezelfde zendmast wordt gebruikt op smartphones. Mobiel breedband werkt met een mifi-router en simkaarten. Ontvangen klanten op de zaak goede mobiele signalen, dan is 4G een beter en goedkoper alternatief dan satelliet internet.

Internet via satelliet

Satellietverbindingen zijn een geweldige oplossing voor uw klanten die zich in het buitengebied bevinden. Zeker als er geen andere optie is. Het internet via satelliet lever snelheden van 50 tot 150 Mbit/s Up & Down. Zeker nu Elon Musk met Spacex, de ruimtetak van Tesla, bezig is met duizenden satellieten de ruimte in te sturen met Starlink, zal de internetsnelheid toenemen. Voor satelliet internet is er een schotel en een modem nodig. Het is dan niet afhankelijk van een zendmast in de buurt, zoals met 4G. De kosten zijn vrij hoog vanwege de eenmalige kosten van de antenne.

Connectiviteit van Qupra

Zoekt u een betrouwbare Wholesale internetverbinding? Dan bent u bij Qupra op het juiste adres. Als onafhankelijke Wholesale internet provider hebben wij oog voor kwaliteit, innovatie en onze partners. We werken graag samen op het gebied van zakelijk internet, zodat u als reseller altijd de beste internetoplossing aan uw klanten kunt bieden.

We treden op als Wholesale internet provider en werken dus voor resellers. We verkopen niet aan eindklanten. Als Wholesale internet provider zijn we volledig gericht op u als partner. Bij ons neemt u de dienst Wholesale af, u brengt deze zelf in rekening aan uw klanten en bepaalt dus ook uw eigen marges. Hierbij geniet u van een grote mate van vrijheid in dienstverlening en service.