Hoe helpen datacenters voor de continuïteit van een bedrijf tijdens het Corona-tijdperk?

Hoe helpen datacenters voor de continuïteit van een bedrijf tijdens het Corona-tijdperk?

De Coronacrisis heeft veel bedrijven aangespoord om grote aantallen medewerkers op afstand en veilig te kunnen laten werken. Maar zelfs voordat de COVID19-pandemie uitbrak, bleek uit onderzoek in 2018 dat bijna tweederde van de werkende wereldbevolking minstens één dag per week op afstand of vanuit huis werkte.

Deze steeds populairdere functie voor werken op afstand brengt ingrijpende veranderingen teweeg in de tools en apparaten die we gebruiken, en de manier waarop we communiceren en samenwerken. Meer dan ooit vereist het digitale kanalen, technologie en connectiviteit. Maar naarmate bedrijven steeds meer modellen voor werken op afstand omarmen, staat de IT-omgeving waarin bedrijven kunnen opereren duidelijk onder druk.

Bedrijven hebben een robuuste en betrouwbare infrastructuur nodig om de diensten en ervaringen te leveren die hun klanten verwachten. Het is niet haalbaar om dit soort infrastructuur vanuit een particuliere instelling te beheren. De meeste bedrijven met een eigen datacenter hebben gewoon niet de middelen of expertise om dit effectief te implementeren.

Hoe zorgt u voor de betrouwbare, hoogwaardige connectiviteit die nodig is om de kernactiviteiten ononderbroken te houden? Als ruggengraat van onze huidige digitale samenleving verbinden moderne datacenters bedrijven met hun partners, leveranciers en klanten. Tegelijkertijd bieden ze deze bedrijven de flexibiliteit en schaalbaarheid om hun toekomstige groei te beheren.

Naast de algehele besparingen op de kosten van de IT-infrastructuur en verbeterde cyberbeveiliging, biedt de locatie in het datacenter bedrijven connectiviteit, veerkracht, lage latentie en beveiliging die nodig zijn om ervoor te zorgen dat werknemers topprestaties kunnen blijven leveren en de productiviteit die nodig is om blijf drijven en bedien klanten. Of het nu gaat om woon-werkverkeer of op afstand, datacenters stellen bedrijven in staat te voldoen aan de groeiende digitale behoeften van hun klanten.

Datacenters bieden directe toegang tot hypergedecentraliseerde hubs, internetuitwisselingen, operators, ISV’s en serviceproviders. De collectieve kracht van deze verbonden gemeenschappen biedt alle ingrediënten die bedrijven moeilijk zelf zouden kunnen assembleren en helpt hen hun infrastructuur voor te bereiden op het post-Covid19-tijdperk

Huur serverruimte in ons datacenter

Met Colocatie van Qupra kunt u uw eigen apparatuur in ons datacenter in Amsterdam plaatsen. U bent verzekerd van een vertrouwde omgeving voor uw servers. Het datacenter van Qupra is speciaal gebouwd voor IT-bedrijven die op zoek zijn naar een hoge mate van beschikbaarheid en veiligheid, bij de flexibiliteit van een kleine organisatie. Voor een actuele prijslijst, klik hier.