Redundante internetverbindingen van Qupra

Redundante internetverbindingen van Qupra

Stel dat uw internetverbinding of het netwerk van uw bedrijf uitvalt. Dit betekent meestal dat uw medewerkers niet meer kunnen werken en u niet telefonisch bereikbaar bent, want u heeft geïnvesteerd in een moderne cloud-based PBX. U heeft geen toegang meer tot uw e-mail en de apps die u veel gebruikt zijn ontoegankelijk. Hoe langer de storing duurt,, hoe meer kosten zich opstapelen. Nederlandse bedrijven verliezen gemiddeld 3,2 miljard euro per jaar door ongeplande storingen van IT-systemen en dataverlies. De gemiddelde uitvaltijd bij Nederlandse bedrijven is 25 uur per jaar. Daarom is een redundante internetverbinding van cruciaal belang.

Redundantie

Met de redundante internetverbindingen van Qupra zijn uw klanten altijd online. Redundante verbindingen zijn verbindingen die met minimaal twee glasvezelkabels op verschillende trajecten worden gerealiseerd. Dit is bedoeld om de beschikbaarheid van aansluitingen en de daarmee geleverde diensten te vergroten. Als bijvoorbeeld één kabel beschadigd is, kan alle service via de andere kabel doorgaan.

 

De klantlocatie

Redundantie vergroot dus de beschikbaarheid van internetverbindingen. Daarom is het goed om te weten dat het netwerk van Qupra grotendeels redundant is tussen apparaten op verschillende toegangspunten tot de locatie van de klant. Dit betekent dat bij uitval van de glasvezelkabel tussen apparaten in de meeste gevallen al het dataverkeer over de betreffende verbinding omgeleid kan worden via de tweede redundante verbinding. Als gevolg hiervan merken klanten zelden of er een storing is.

Zakelijke glasvezelverbindingen van het netwerk naar de locatie van de klant zijn standaard niet-redundant. Is het mogelijk om bedrijfslocaties redundant aan te sluiten? Ja, dat is mogelijk. Er zijn dus twee glasvezelaansluitingen nodig die niet op hetzelfde traject lopen en niet onder de grond door buizen. Anders kan de graafmachine beide kabels beschadigen. Glasvezel kan op verschillende locaties in het gebouw worden gebracht en de bijbehorende CPE kan twee keer worden gedraaid.

Back-up verbinding

Met een automatische back-up internetverbinding blijft alles werken bij uitval van de hoofdverbinding. De perfecte oplossing voor elk bedrijf. Wij kunnen de beschikbaarheid verhogen door verschillende netwerken te gebruiken. Als het ene netwerk uitvalt, schakelt het automatisch over naar het andere netwerk. Uw klanten vertrouwen dus niet op de betrouwbaarheid van één netwerk.

Qupra heeft een 4G back-upservice ontwikkeld speciaal voor gebieden waar er geen (betaalbaar) alternatief is voor zakelijk glasvezel. Back-upservice op basis van 4G-technologie, inclusief beheerde 4G-router met simkaart inclusief data-abonnement. Redundante aansluitingen worden naast de hoogwaardige professionele glasvezelaansluiting als primaire aansluiting voorzien. Bij een probleem wordt automatisch de 4G back-upservice geactiveerd en kunnen uw klanten verder werken. Zodra de fout is opgelost, neemt de primaire verbinding het automatisch over.

Word reseller-partner van Qupra

Zoekt u een betrouwbare Wholesale internetverbinding? Dan bent u bij Qupra aan het juiste adres. Als onafhankelijke Wholesale internet provider hebben wij oog voor kwaliteit, innovatie en onze partners. Wij werken graag samen op het gebied van zakelijk internet, zodat u als reseller altijd de beste internetoplossing aan uw klanten kunt bieden. Als Wholesale internet provider zijn wij volledig gericht op u als partner. Bij ons neemt u de dienst Wholesale af, u brengt deze zelf in rekening aan uw klanten en bepaalt dus ook uw eigen marges. Hierbij geniet u van een grote mate van vrijheid in dienstverlening en service.