Essentiële tips bij het kiezen van het juiste datacenter

Essentiële tips bij het kiezen van het juiste datacenter

Het is belangrijk om het juiste datacenter te kiezen als u serverruimte wilt huren. Maar waar moet u precies op letten? Wij geven vier criteria bij het kiezen van het juiste datacenter.

De juiste locatie

Het vinden van de juiste locatie voor het datacenter is sterk afhankelijk van de databehoefte van uw bedrijf of organisatie. Voor netwerk intensieve operaties, waarbij gegevens met een hoge frequentie moeten worden geleverd, moet een datacenter dichter bij de ontvanger van de gegevens worden overwogen. Voor proces intensieve operaties die veel rekenkracht vereisen, moet het datacenter zich bevinden op een locatie of gebied met een hoge koelefficiëntie en minimale verstoring rond de faciliteit.

Vermogen

Power Usage Effectiveness (PUE) is de verhouding tussen de totale energie die beschikbaar is voor een datacenter en de stroom die wordt geleverd aan IT-apparatuur. PUE is een uitdrukking van efficiëntie, maar het is belangrijk bij het markeren wanneer u te veel stroom gebruikt om topprestaties te leveren. Daarom is PUE een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste datacenter voor uw operationele behoeften.

Netwerkmodel.

Niet alle datacenters zijn carrier-neutraal. Controleer daarom bestaande providers in het datacenter voordat u ervoor kiest om IT-services te gebruiken, aangezien dit de kosten, flexibiliteit en kwaliteit van het netwerk kan beïnvloeden.

Schaalbaarheid

Het huren van ruimte in een datacenter kan een onderneming op lange termijn lijken die u kunt verwachten om te voldoen aan de gegevensbehoeften van uw bedrijf of organisatie, zelfs voor 10 jaar. Daarom is het aan te raden om ruimte in het datacenter te huren op een schaalbaar object met vrije ruimte eroverheen.

Colocatie van Qupra

Met Colocatie van Qupra kunt u uw eigen apparatuur in ons datacenter in Amsterdam plaatsen. U bent verzekerd van een vertrouwde omgeving voor uw servers. Het datacenter van Qupra is speciaal gebouwd voor IT-bedrijven die op zoek zijn naar een hoge mate van beschikbaarheid en veiligheid, bij de flexibiliteit van een kleine organisatie. Voor een complete prijslijst, klik hier.